Dernek Başkanı Mustafa SEÇEN

AZİZ ERZİNCAN’LILAR!

1965 yılında baba ocağından ayrılarak, hayatımı kazanmak amacıyla Ankara’ya geldim. 15 yaşında ilk kez baba ocağından ve memleketinden ayrılarak, sadece birkaç yakın akrabası dışında herhangi bir tanıdığı dahi olmayan genç insanın, büyük bir kentte yaşayacağı tüm zorluklarla karşılaştım.

Maddi zorluklar pek o kadar önemli olmuyordu. Neticede iş bulup çalışmaya başlamıştım. Ancak manen, her zaman sıla hasreti, Erzincan ve Erzincan’lı özlemi içimi yakıp kavuruyordu.

İşte O zaman ilk gençlik yıllarımda çektiğim bu özlemleri başka hemşehrileriminde çekmemesi, memleketten kalkıp geldikleri zaman sığınabilecekleri, kendilerine sahip çıkacak bir derneklerinin olması gerektiğini düşünüyordum.

Netice itibariyle; 1991 yılında nasip ve kısmet oldu ERZİNCANLILAR KALKINMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ’ ni kurduk.  Daha sonra bu derneği Köylülerimize bırakarak  2007 yılında Ankara genelinde ANKARA ERZİNCANLILAR KALKINMA VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’ ni faaliyete  geçirdik. İlk başkan olarak seçildiğim o günden bu yana aralıksız olarak, her kademede derneğe ve hemşehrilerimize hizmet vermeye devam ediyorum.

Bu gün artık 45-50.000 Hemşehrimize hitap eden derneğimiz Başkentin yönetici ve üst düzey bürokratlarıncada takdir ve tebrik edilmekte olup bu amaçla kurulan diğer derneklerede örnek gösterilmektedir.

Bundan sonraki amaç ve hedefimiz en kısa zamanda Erzincanlı bürokratlarımız ve işadamlarımızın gayretleri ile dışarıdan gelen hemşehrilerimize yemek ve konaklama hizmeti verecek bir Erzincan evi ile Ankara’da yaşayan yaşlı, kimsesiz ve mağdur hemşehrilerimizin kalabileceği bir yaşlılar evini hizmete sokmaktır.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra ve daima siz saygı değer Erzincanlıların emirlerinde olduğumu bir kez daha tekrar eder, Sevgi, saygı, hürmet ve muhabbetlerimi sunar hepinizi Yüce ALLAH (c.c)’e emanet ediyor başarılar diliyorum.